Recept na pořádnou polévku, která se hodí nejen ráno pro zmírnění negativních důsledků včerejšího „tahu“, ale i v chladných večerech pro zahřátí. Nebo prostě kdykoli, kdy na ni máte chuť.
Ingredience – pivní cibulačka – množství: pro 4 osoby
- 6 cibulí
- 5 dl černého piva
- olej a kousek másla
- 4 stroužky česneku
- ½ kávové lžičky cukru
- 6 dl silného kuřecího vývaru
- sůl a pepř
- ½ badyánu a špetka drceného kmínu
- petrželka
- strouhaný sýr ementálského typu
Postup přípravy pivní cibulačky
- Oloupeme cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Poté orestujeme na oleji s máslem do lehké zlaté barvy.
- Přidáme cukr a necháme trochu zkaramelizovat. Zalijeme pivem, vývarem, přidáme koriandr a pomalu vaříme asi 15 minut.
- Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Až v misce nebo talíři posypeme strouhaným sýrem, odobíme nasekanou zelenou petrželkou.
Dobrou chuť!