Studie vědců z London School of Hygiene & Tropical Medicine potvrzuje, že biopotraviny jsou jen módním způsobem, jak vytáhnout z peněženek zákazníků více peněz. Nejsou totiž nijak zdravější než potraviny běžné.
„Našli jsme jen malé rozdíly v obsahu živin mezi organickými a běžně získanými potravinami, ale patrně to nemá žádné důsledky pro veřejné zdraví,“ prohlásil Alan Dangour, člen vědeckého týmu, který se zabýval biopotravinami. „Naše studie ukazuje, že není žádný důvod podporovat organicky vyrobené jídlo.“
Z výzkumu, který vychází z důkladné analýzy desítek studií o výživě tak jasně plyne, že je lepší dát přednost například geneticky upravovaným potravinám, a to i z hlediska dopadu na přírodní prostředí.
Nenechte si tedy v obchodech zbytečně tahat z peněženek peníze navíc jen za pofiderní „dobrý pocit“ – raději za ušetřený peníz nakuptne něco opravdu zdravého, třeba moravské víno.