Skutečně, můžeme se bavit o umění vaření, ale v konečném důsledku nás všechny stejně zajímají ty lahodné, křupavé, šťavnaté, nebo přímo božské burgerové placky. Člověk by řekl, že za několik let nadprůměrného gurmánství z nás budou grafomani, co popisují chuť tak, že i slova začnou tančit. Ale víte co? Burger je zkrátka burger a žádná kosmetika nebo umělecké vylepšení na jeho chuti nic nezmění. A protože žijeme ve světě, kde se lidi raději „jakože živí“ než „skutečně žijí“, pojďme se ponořit do tajemství burgerového stravovacího ráje.

Jak chutná Amerika za 5 minut

Když se podíváte na klasický burger, vidíte v něm víc než jen hromadu masa, zeleniny a omáčky. To je hotové kulturní reprezentativní umění, které nás zavede přímo na Expanzi Ameriky. Nápad na burger přicestoval k nám z USA, kde ho poprvé zabili v zadní části automobilu se slovy: „Takhle vypadá rychlé občerstvení“. Co ale potěší vaši duši a naruší dietní plány je fakt, že se při konzumaci šťavnatého burgeru v USA sníví průměrně 3000 gramů masa ročně na osobu. To znamená, že ve vašem organismu plave pořádný steak, což vůbec nezní jako žádný špatný biznis.

A tady je klíč k věcech: kde jinde byste našli takovou škálu variací? Můžete si k tomu utírat slzy do burgeru s bramborami, a jak se říká, každý má svůj vlastní styl. Možná k tomu přidáte pekelnou papričku a oceníte trochu koření. Nezapomeňte, že ke spokojenosti se nehodí jen tradiční sýrové pokrmy. Co takhle sladká verze s javorovým sirupem? Všechno jde zkoušet, a pokud to náhodou nevyjde, buďte si jisti, že vy dostanete kalorickou podporu v podobě spokojenosti, což není k zahození.

Masová revoluce a vegetariánství

Nejen masožravci ale i vegetariáni se dnes dokážou cítit jako králové světa. Trendy jídla se mění rychlostí blesku a burger hospody nabízejí víc než jen hromadu masa. Existují „burgerové varianty“ pro každé jídlo s velkým „J“. Veganské či vegetariánské verze jsou napětí i pro ty sebevědomější masožravce. Nařekli jste si, že tofu nemá šanci? Dejte šanci na překvapení svým chuťovým pohárkům. Jak už někdo mohl říct „mňam“. Kombinace chutí a nabídek je natolik rozmanitá, že odhadnout, co se do burgeru vejde, je jako hádat, kdy se příští den budou prodávat snídaně zdarma.

Jasně, řeknete si: “Co na tom burgeru vlastně vůbec je?” Na to vám odpovím: je to o trávení kulturní esence. Mluvíme o vzácné komoditě, co vás udrží naživu i když si odpoledne dáte zdravý smoothie. V tomto rychlém světě je zapotřebí si pochutnat i na chaotických kombinacích chutí. Tak si konečně přijměte to svou burgerovou duší a nechte působení hladové apokalypsy zapůsobit jako magnetický vzkaz zapomenutému pocitu radosti.

V heslu „carpe diem“ si nebát se pořádně užít života. Objevujte nové trendy, zkoušejte různé variace, a hlavně nebuďte smutní z kalorií. Maso, zelenina a tvůrčí touha po dokonalosti z burgeru dělají nejen bezednou naději ve vašem životě, ale i ingredience na legendární příběhy, které vám jednou budou vyprávět vnoučata. Proto příště, až zasednete k burgerovému království, nezapomeňte, že pod tím vším je mnohem víc než jen jídlo. Je to život sám.

Tvorba webových stránek: Webklient