V dnešní rychlé době plné trendů na sociálních sítích se z avokáda stala tak trochu ikona. Našli byste ho ve spoustě dortů, smoothies nebo dokonce v pokrmech, o kterých jste si před pár lety dali tak maximálně sendvič s máslem. Tahle jihoamerická kráska s krémovou texturou a příjemnou chutí si našla cestu do našich srdcí i naši ledničky. A co vy? Máte už avokádo na Instagramu, nebo byste si radši dali burger a zapomněli na všechny trendy, které vám servírují influenceri? Tak se usaďte, probereme to!

A proč vlastně to avokádo?

Jestli jste si někdy mysleli, že avokádo je prostě další potravinový hokus pokus, pak vás překvapí, že toto ovoce je plné zdravého tuku, konkrétně mononenasycených mastných kyselin. Ty můžou posílit váš cévní systém a dodat vám energii, která vám pomůže zvládat stres práce, partnerky nebo semináře z marketingu. Úžasné je, že avokádo obsahuje více draslíku než banán! Takže pokud vám řeknou, že jste místo banánů měli jíst avokáda, máte pádný argument. Zkuste se někdy zamyslet nad tím, kolik dobrého se v tomhle zeleném zázraku skrývá.

Ale abychom nepluli jen na vlně povrchních informací, pojďme se podívat i na to, jak s avokádem manipulovat. Je totiž dost otravné, když si v restauraci objednáte avokádový toast a přijdete o veškerou společenskou prestiž, protože šéfovi řeknete, že to „slabé“ je vlastně jedno velké nerozpuštěné avokádo. Opatrné nože a správná technika loupání, jo? Měli byste být jako ninja v kuchyni, abyste se vyhnuli katastrofám. Věřte mi, nic není trapnější než avokádo všude kolem vás a lidé, kteří si mysleli, že jste to dostali na talíř hotové.

Aj, to pití!

Pokud se chcete dostat do top formy, měli byste zvážit i to, s čím avokádo kombinujete. Fakt, že si ho dáte k salátu, je sice pokročilé, ale pokud s tím zkombinujete třeba vodku nebo gin, dostanete drink, který ohromí vaše kámoše na večírku. Věřte, že existují recepty, které odpálí vaši barovou kariéru a můžete být ten borec, kterého každý zná jako „Avokádo King“. Jen nezapomeňte, že i když avokádo má spoustu zdravých faktorů, pití deseti tequila jsme už vědci prozkoumali a výsledek je, že je to asi tak, jak se říká – „všeho s mírou“.

Ale co si budeme povídat, avokádo se hodí i na stůl, když se k vám dostanou přátelé v pozdních hodinách a vy jste jako „vážně, kámo, pojďme něco ukuchtit“. Skvělý guacamole je hit, který nikdy nezklame, a navíc je to rychlovka, kterou zvládne i váš kolega, jenž prý vaření nezvládá. Stačí pár kliků na Pinterestu, najít recept a odsouhlasit, že axiom „čím méně surovin, tím líp“ platí i pro avokádo. Jakmile vychováte gurmány u vašich přátel, kdo ví, možná se z eso z kuchyně stane celosvětově uznávaný kuchař!

A protože avokádo je v dnešní době takový trendsetter, rozhodně si ho nenechte ujít ve svém životě. Tak kdo ví, možná z vás udělá hvězdu Instagramu nebo šéfkuchaře příštího brunchového setkání s kamarády. Bez ohledu na to, zda milujete avokádo, či si to jen hrajete na hipsterku/hipsteradavku, pravda je, že tohle zelené ovoce má v sobě něco zvláštního. Takže, chopte se nože, udělejte si skvělou avokádovou mísu a užívejte si života naplno, protože jak se říká, neváhejte, žijte.

Tvorba webových stránek: Webklient