Když se zavřou dveře v kancelářích a město se probudí do víru víkendového života, začíná hon na to nejmusíš, co dává smysl. Tak kéž by to bylo dovolené bez práce s drinkem v ruce, ale bohužel, podobné opojení přichází jen při vzpomínkách na dovolené. Tentokrát se podíváme na jednoho z nejžhavějších uchazečů o pozici „král brunchových desek“. Avokádo není jen nějaká fancy zelenina. O kom se vlastně bavíme? O ovoci, které dostalo titul neodolatelného požitku, když se krásky fotí na Instagramu s avokádem na toastu a frčící kytičky zdobí každý outfit.

Avokádo: Superpotravina nebo podvod? Kdo ví, jestli se nám někdy odvděčí

Zajímavým faktem je, že avokádo má ve skutečnosti nejvíc draslíku ze všech druhů ovoce. Oproti banánům, které se tak rády samy vychvalují, je draslík v avokádu doslova králem. Možná jste se domnívali, že je to všechno o banánech, ale ouha, tady je nový král na trhu. Avokádo si ví velmi dobře, jak kombinovat chutě a přivést k životu i nejvšednější pokrm. Takže milovníci brunchů, příště, když si dáte toast s avokádem, klidně se ujišťujte, že mixujete žlutý nebo zelený. Každý další ráno bez avokáda je prostě marnost.

Přiznejme si, že trend avokáda už dávno přerostl obvyklé kulinářské rozkoše. Od smoothie, přes sushi, až po saláty – avokádo se panečku vyskytuje všude. A tak se klidně můžete na víkendové brunch párty blýsknout znalostmi o jeho původu. Ano, přichází z Mexika! Jen si představte, jak se na vás lidi dívají, když budete povídat o tom, jaký přínos má pro vaši paměť a zdraví. Je pravda, že avokádo funguje jako superpotravina, ale otázka zní, jestli nejde spíš o fiktivní známost vycházející z Instagramu.

Jak si vybrat správné avokádo? Než přistoupíte k přímé konzumaci

Jestliže se chystáte udělat si z avokáda celebritu vašeho stolu, musíte si osvojit pár pravidel. Nákup avokáda není zdaleka tak jednoduchý úkol, jak by se mohlo zdát. Rozhodně nevěříte stánku na rohu, kde se vám některé jedince snaží vydávat za „bio-fruity“, i když do bio mají daleko. Troufnu si říct, že některé jsou lepší na zemi, než na vašem talíři. Ideální volba je avokádo, které je hladké na dotek, ale při zmáčknutí by mělo být lehce měkké. Zapomeňte na hnědé skvrny, to je jasný signál: „Utíkejte, dokud ještě můžete!”

Pokud si náhodou vezmete avokádo a ono je příliš zralé, nebojte se ho užít kreativně. Potřebujete dokonalý guacamole? Zralé avokádo je ten pravý přítel pro tuhle Mexickou lahůdku. Podávejte ho s nachos a sledujte, jak se dějí zázraky. Kdo ví, možná si na něm nabalíte i nový známost, když se schováte za svojí miska a začnete sdílet recepty. V našem fóru se mluví o avokádu tak, jako by to byla nová reálka. A věřte mi, pokud vás někdo takhle rozesměje, je to v zásadě láska na první pohled.

Pokud se tedy chcete stát mistrem brunchů, avokádo se stává vaším klíčovým spojencem. Ačkoliv vám možná teď připadá, že je docela obtížné udržet ho zelené a znát k němu všechny triky, vězte, že se vyplatí. Vybírejte, experimentujte, spojujte a hlavně si užívejte život. Každé sousto zasněného avokáda bude výjimečné, hlavně když budete mít odhodlání a přístup k pozitivnímu myšlení. Takže na zdraví a dobrou chuť!

Tvorba webových stránek: Webklient