Když se procházíte rušnými ulicemi města a odříkáváte jména sushi či burgerových restaurací, máte pocit, že jídlo v dnešní době není jen palivo pro tělo, ale také pro vaše ego. Jídlo se stalo kulturním fenoménem a módním trendem. Tak pojďme se podívat, jak se gastronomická scéna transformovala na místo, kde se snoubí chuť se zábavou, a proč byste měli zítra zítra navečer skákat rovnou do nočního vína s crudité.

Instagram může šéfkuchař! Jak se jídlo stalo influencerem

Pamatujete si na časy, kdy se jídlo konzumovalo tiše a v anonymitě? Ty časy jsou döpf є talířovské historie. Dneska je jídlo doslova oblečeno do nablýskaného Instagramu, připraveno být sdíleno a lajkovo na sociálních sítích. Víte, že nejčastěji fotografovaným pokrmem světa je sushi? Jo, přesně tak, si šéfové v sushi barech užívají slávy, kterou jste si předtím nechali na talíři. Alespoň tedy kuchaři. Místo aby bylo jídlo vítězem mezi ústními receptory, stává se spíše objektivem se zlatým podnosem k duši vašeho feedu.

Jistě, na první pohled to vypadá jako vtip, ale jídlo a sociální média se staly pár, který oslovil nejen milovníky kulinářského umění, ale i ty, co touží po konečné směsi estetiky a užitku. Cítíte tu energii? Jídlo má super schopnost spojovat lidi. Ať už se v restauraci scházíte s kumpány, nebo prožíváte romantickou večeři, jídlo je VIP v jakémkoli scénáři.

Kulinářská kouzla s dávkou lidskosti

A pak tu máme restaurace, které se nebojí trochu zaexperimentovat, ať už je to s příchutěmi, nebo se stylem servírování. Většina kuchařů dneska vymýšlí podniky, kde se sloučí umění s atmosférou, a vy se najednou cítíte jako superstar na módní přehlídce řízené chutí. Kuřecí prsa, co vypadají jako modré mořské vlny? Proč ne! Vegani obracejí na grilu tajemství svého jídelníčku a přitom se k nim zdraví steakáři s úsměvem. V takovém prostředí se zdá, že jedinou extrémní dietou je ta, kdy si dáte pivo bez brambůrků.

Ale pozor! Každá epizoda kulinářské show má své úskalí. I když vaříte s láskou, častokrát se můžete potkat s nepochopením strávníků. Nezdravě známý fakt pro všechny karbanátkové mágy zní: pokud jíte na první dobrou něco, co vypadá jako jedinečné umělecké dílo, buďte připraveni, že za to zaplatíte prázdným talířem v konečném důsledku. Kde ale byla pozornost, tam byla i zábava.

Na závěr je jasné, že jídlo už dávno není pouze o kousnutí do něčeho dobrého. Je to o zážitku, který se dláždí skvělými chutěmi, ať už je to luxusní večeře nebo rychlé občerstvení, které si vezmete s sebou na cestu. Takže si zítra večer udělejte čas a uspořádejte neformální večeři s přáteli, bez rozjímání o zdravé výživě, a nechte se unést atmosférou. Uvidíte, že se později budete víc smát než mluvit o kaloriích. To je pravá kulinářská jízda!

Tvorba webových stránek: Webklient