Nejčastější otázka, kterou si klade moderní muž při posedávání s přáteli v místním baru: jaký drink vybrat, aby to vypadalo cool, ale zároveň jsme se nesnížili na úroveň pivního mně z gymplu? Jak udělat z popíjení něco víc než jen flákání v koutě s lahváčem? To je ta pravá výzva, se kterou se střetáváme ve světě, kde se od nás očekává, že nejen že konzumujeme, ale také si u toho zachováme styl. Pojďme se vydat na bujarou jízdu po říších chlastu, kde se tání ledového srdce potkává s vynalézavostí barvotiskařů.

Od šedé k barevné paletě

Zapomeňte na nostalgické vzpomínky na pochmurné whisky a gin, kterýby mohl vtáhnout i vášnivého ochutnávače do depresí. Dnešní trendy vás zvou do barevného světa, kde i jednoduchá vodka může být hitovkou, pokud má správné oblečení. Zkuste do ní přidat exotické sacharidy, jako je jen zázvorová limonáda nebo doma vymačkaná pomerančová šťáva. Tajemství spočívá v tom, jak vám to vše dohromady hraje, a pokud k tomu správně vyberete sklenici, můžete z obyčejné tekutiny udělat umělecké dílo. A mezi námi, pokud to vypadá dobře na Instagramu, pak vám nalijí i na vodních lyžích.

Ale pozor! Nenechte se zmást. Není všechno zlato, co se třpytí. Můžete strávit i celé odpoledne mícháním drinků, ale jestli jste v tom nové a nevlastníte cice s duší mixologa, dostanete se do pasti. Méně je někdy více – a proto se nebojte zasáhnout do módních trendů, jako jsou klasiky typu mojito nebo cosmopolitan. Je to totiž tak jednoduché, že i váš kamarád, který umí akorát tak vyrobí „běžný domácí burger“, si je zamiluje.

Návrat ke kořenům, ale v novém hávu

Dostáváme se k další vzrušující kapitole večera: poznejte staré dobré nápoje v novém světle. Představte si, že pivní ochutnávky už nejsou jen o několika lokálních ležácích a jejich vzájemném srovnávání. Nové craft pivovary se dostávají do popředí a nabízejí kombinace chutí, o kterých se nám ani nesnilo. Kdo by si pomyslel, že nějaké pivo může chutnat jako jahodový cheesecake? Ale věřte mi, že takové zázraky se opravdu dějí, stačí se nebát prozkoumat a nechat se unést chutí.

Na druhou stranu je třeba myslet i na zdravé alternativy. V poslední době jsou na vzestupu bezalkoholické varianty, které dokazují, že fajnšmekři můžou pařit i bez opice druhý den. S příchodem záznamového nápoje, který se tváří jako víno, ale ve skutečnosti je z čisté šťávy uležení hroznové, cítíte se jako umělec v dokonalém nadšení. Vytváříte tak receptury, které jsou společensky akceptovatelné a zároveň nezapomínáte na svoje zdraví.

Žijeme teď, pijeme právě teď

Kdo má čas na přemýšlení o tom, co se stane zítra? Zítra je fuk, kluci. Život je krátký, a drinky by měly být stejně extravagantní jako vaše ambice. Ať už se rozhodnete vzít do utažených kalhot svůj oblíbený drink, nebo se vrhnete do experimentování s gurmánskými koktejly, dbejte na to, aby každé sousto a každá kapka byly oslavou života. Na zdraví svému vlastním nápadům a spontánnosti. Protože kdo ví, jestli vás vztah s oblíbeným drinkem nedovede právě tam, kam jste se vždy chtěli dostat.

Takže, až příště vstoupíte do trendy baru nebo si pozvete partu k sobě domů, zapomeňte na všechna pravidla, která jste se učili. Staňte se alchymistou svého vlastního chlastavého království. Úplně se snažte podlehnout té hře barevných tekutin, které umí zakrývat i vaše slabé stránky. Protože schválně, kdo říká, že chlast není umění?

Tvorba webových stránek: Webklient