Brunch – to magické slovo, které každý z nás slyšel několikrát, aby nakonec skončilo jako dilema mezi slaným crepes nebo osvěžujícím smoothie bowl. Představte si slunečnou nedělní náladu, kdy všechny vaše kámošky vyštěknou „zblázni se pro mne a objednej velkou kávu!“, zatímco vy právě zvažujete, zda si přidat extra avokádo na toast. Brunch se totiž stal moderním náboženstvím, které vyžaduje bohatou oběť – především vaši pozornost a peněženku. Takže, jak na to, abyste nezapadli do odporného trendu „influencerství pokrmů“?
Jaká je tajná ingredience úspěchu
Zajímavostí, která mnohým uniká, je to, že brunch, jak ho známe dnes, vznikl v Anglii na konci 19. století jako způsob, jak uklidnit bolesti hlavy po bujaré noci. A teď si to představte – skupina royalty, zatímco jejich poddaní včetně kuchařů se snaží splnit jejich gastronomické sny, aby zakryli škraloup po divokých večerech. Takže, když si sednete k brunchi a získáte servírovanou pochybnou quiche, pamatujte, že k její výpravě vedly temné uličky britské historie. Tomu se říká úspěšný marketing – vzít kus historie a zabalit ho do trendy talíře.
Není divu, že se brunch dostal do naší kultury, protože v dnešní uspěchané době je to skvělý způsob, jak strávit neděli v společnosti přátel za zvuku kulinářské symfonie. Ale nezapomínejte, že čísla na účtu po pálkách za hipsterské lahůdky mohou dostat i vás, milí yuppies, do spirály zoufalství. Proto nejlepší je zajít na brunch se srdcem spokojeným, ale třeba i s několika dobře skrytými tipy na levnější varianty. Nabízená jídla mohou vzbuzovat očekávání, ale ve finále záleží na tom, jakou atmosféru si kolem stolu vytvoříte.
Brunch jako nový statusový symbol
Když se chcete stylizovat jako trendy jedlík, je důležité vybrat tu správnou lokalitu. Sice platí, že první dojem z jídla je důležitý, ale mnohem důležitější je selfie s krevetami na toastu. A že nemáte žádnou krevetku? Žádný problém! Kluci s Insta-pánví vám dodají avokádo a budete mít úroveň jako z fancy food blogu. Jenom pozor – těch stresujících dezertů s filtrem nezapomeňte ochutnat, jinak vám nezbyde nic jiného než osamělá káva v koutě a pocit, že jste součástí gastronomického vtipu.
Na druhou stranu, brunch je příležitostí, jak se prolínají generace. Pozvěte prarodiče, ať se podívají na vaše úspěchy ve vegan cuisine. Budou nás moci rozmazlovat svými zaujatými příběhy o „pořádném jídle“, zatímco vy si pochutnáváte na hefty platu chia seed pudding. A kdo ví, třeba vám třeba začnou zase oponovat ohledně zdravé stravy – nic jako trochu generacentrické rivality!
Brunch může být v zásadě jakýmsi kulinářským pořadem, kde sledujeme, kdo se s kým bavil víc, nebo jaký toast doprovází trendy váhu našeho životního stylu. Tak proč bychom se až tak rozčilovali nad trendy, které možná s jídlem nesouvisí? V konečném důsledku je důležité obklopit se lidmi, které máme rádi, užívat si každého sousta a hlavně, nebrat se příliš vážně. Tak si dejte svůj avokádový toast na talíř a s úsměvem prohlásil: „Snídaně je snad nejlepší jídlo dne, ať už je právě poledne!“