Každý správný yuppie občas zatouží po chvilkách večeřících víc než jen ve fast foodu nebo na předražených meníčkách. Ať už se chystáte na romantické rande, nebo prostě chcete oslnit partu kámošů, váš kulinářský pokus by měl vypadat spíš jako mistrovský kousek než slepice na papírovém tácku. Ve světě, kde se jídlo stává uměním, není místo na nudné pečené kuře. Tak jak to udělat, abychom se vyhnuli společenskému faux pas a přitom si užili plné talíře? Pojďme se na to podívat.

Jídlo jako nástroj svádění!

Jedním z nejvíce překvapujících faktů je, že podle různých studií je to právě vůně jídla, která dokáže vyprovokovat intenzivnější romantické pocity. Možná už víte, že levandulová vůně má uklidňující účinky, ale co třeba česnek? V táboře kuchařů se totiž říká, že česnek je magie na talíři! Nejenže dokonale aromatizuje pokrmy, ale také vás zasytí a vaše vyhlídky na rande s Katherine, která včera nemohla přestat mluvit o „zdravém životním stylu“, se najednou začnou zlepšovat. Jasně, je to trochu ošemetné – Chcete-li si užít romantickou večeři bez hnusného zápachu, nezapomeňte že pro každý pokrm existuje nějaká ta kombinace, jež i ten nejpřísnější kritik donutí sklonit hlavu.

Spolehnout se na perfektně přichystané jídlo samozřejmě neznamená, že se na vaší kulinářské dráze nebudou občas vyskytovat trapasy. Můžete si být na 99 % jisti, že při ohřívání těch starých špagetů na dně lednice i kurva se něco pokazí. Další otázkou je, co udělat, když se pokus o domácí suši změní v japonský fiaskový horror. Nezapomeňte, že smích je takové univerzální lepidlo, které v mnoha případech zachrání situaci. Stačí se na to podívat s nadhledem, a vaše oslava může být i víc než radostná večeře – celá show!

Estetika se počítá!

Nejvíc srandy si užijete u stolu, kde se snažíte obeslat nejen chutě, ale také estetický dojem. Jídlo se stalo součástí našeho pohledu na život, a proto zajímavé servírování může vytáhnout z jakékoliv situace. Kdyby Isabelle, renomovaná food stylistka, tušila, jak moc důležité je mít talíř, který nevypadá jako odpadkový koš, asi by se zbláznila. Zkuste naservírovat své jídlo na hezké desce nebo jímkou jako ze sni co byste použili na Instagramu. Je to snazší, než vypadá a víte co? Většina lidí se na to zaměstná, namísto aby se soustředila na vaše toasti.

Také je důležité mít na paměti, že jíst rukama není projevem barbarství, ale naopak trend, který se domáhá větší pozornosti. Když zabalíte burger jako hazardér s originálním cvikem, včera jste dohnali Brada Pitta. A když se pak neúmyslně upatláte, pochybnosti o vaší vysoké etikete opadnou spolu s kečupem. To je přesně to, co potřebujete pro oslavu „born to be wild“ trendu – dokázat, že máte koule a přitom umíte i chytře manipulovat se svým jídlem.

Možná není potřeba se za každou cenu snažit vypadat jako Michelin Man, když jde o jídlo. S příjemnou atmosférou a pár šikovnými triky se vydařená večeře stává nejen kulinářským zážitkem, ale také přátelským setkáním, které zaplatí všechny ty skvělé vzpomínky a šílené debaty. Proto, až se příště posadíte k jídlu, vzpomeňte si, že život je jedna velká jízda a večeře mohou být jedním z jejích nejzábavnějších zastavení.

Tvorba webových stránek: Webklient