Brunch. To magické slovo, které dokáže spojit dva distribučně odlišné světy: snídani a oběd. Ale co když vám řeknu, že můžete mít luxusní brunch zážitek bez rozbití prasátka? S trochou fantazie a křupavýmtoastem se i z obyčejného víkendového rána stane gastronomická součást vašeho millennial příběhu. Tak se pohodlně usaďte, vypnete Instagram a začněte objevovat, jak vlastně udělat brunch, který se pro vaše zoufalé blogy o jídle stane hitovkou.

Pokud to vypadá jako tousta, chutná jako tousta, je to… tousta!

Věděli jste, že tousty existují už od roku 600 před naším letopočtem? V tu dobu se ovšem nesnídaly s avokádem a poctivou porcí chilli flaku. Divili byste se, jak se tato základní potravina transformovala do podoby, která nyní vládne brunchovým tabulím po celém světě. Ale zatímco dříve se s tousty zacházelo jako s něčím výjimečným, dneska jsou ve světě jídla na stejné úrovni jako selfie bez filtru. Takže pokud se chystáte udělat dojem na váš hipsterský gang, anebo na úctyhodného boomera, zkuste obohatit klasiku.

Avokádový toast je samozřejmostí, co víc si proboha přát? To už zná i vaše babička! Přidejte k tomu slaninu, kapku balsamico a sýr feta a ocitnete se v gastronomickém nebi. Ale tady je ten trik. Aby se brunch stal hitem, musíte jej podávat trendy. Nezapomeňte na sušené květiny jako garnýrovanou třešničku na dortu. Kdo by odolal hromadě listů, překrývajících vaše pokrmy jako vrcholné umělecké dílo, které akvizičně proslavíte po celém Instagramu?

Kávový orgasmus nebo jak vybalancovat masy a šálky

Jasně, pití kávy se už stalo obřadem. Ženy třímající frappé s mandlovým mlékem, muži holdující černému moku jako by to byl národní nápoj – jasné, že jste taky ve střehu. Ale nezapomínejme na přípravu kávy! Bez nějakého funky blogu o jejích vlastnostech by se brunch v podstatě zkolaboval, a přiznejme si to – mletí fazolí je poslední šance, jak udělat ze svého přítele dostatečně cool, aby zahodil latte umění jako nějakou trapnost.

Experimentujte! Možná upustíte od podhoubí a uvidíte, jak chutná espresso s kapkou pomerančové šťávy nebo třeba iced cappuccino s trochou našlehané smetany a špetkou skořice. Pokud to nesplní vaše očekávání, alespoň budete mít skvělou historku na obědové pauze v práci, kde opět přebijete ostatní. A přiznejte si, to je základní kámen každého úspěšného brunchového setkání – kdo se smí smát naposled, když instagramový post překoná všechny ostatní.

Takže příště, když budete plánovat vaši vznešenou brunch oslavu, vzpomeňte si na kousky těchto rad. Klíčem je popustit uzdu své kreativnosti, zakousnout se do nějakého ostrého vtipu a namíchat espresso jako pravý barman. Speciální brunch, který jste s láskou připravovali, nikdy nevyjde z módy, pokud se osoba, jíž jídlo podáváte, usmívá. A nezapomeňte na sklenici prosecca, protože to je nakonec ten pravý duch brunchu!

Tvorba webových stránek: Webklient