V éře rychlého stravování, internetových memů a selfie s jídlem je stále více lidí fascinováno tím, jak obyčejné potraviny mohou přeměnit nudné stolování na epické kulinářské dobrodružství. Hose, co to znamená? Je načase přestat se potápět v marastu instantních nudlí a začít si užívat superzážitky, které paradoxně můžeme mít doma. Dnes vám ukážeme, jak z banálních pokrmů doslova vykouzlit gastronomické bomby, které si zaslouží místo na Instagramu.

Zázrak z bílé rýže

Že je rýže nudná? No, to vám řeknu, že temně se pletete. Tohle každodenní zrnko obohacené škrobem je vlastně jako David Copperfield kulinární scény – umí netušené věci. Věděli jste, že existují takzvané „ryžové kuličky“? S troškou kreativity můžete přetvořit obyčejnou vařenou rýži na zázrak, který na první pohled vypadá jako kuličková veřchařina na cenově dostupné prodejně. Stačí přidat pár koření, nějakou zeleninu, nebo klidně i zbytky z lednice, a voilà! Skolený večer, co jede jako střela.

A co teprve styl „sushi burrito“? Je to jako zabalený sen, který sežere i ten nejchudší student, a přesto vypadá jako něco, co vám servírují v fancy asijském bistru. Rýže, řasa, zelenina a ať žije kreativita! Oh, a nezapomeňte na dobrou selfie s burritem, protože je známo, že jídlo bez fotky prostě neexistuje.

Očekáváte něco víc? Jděte do fermentace!

Fermentace, to zní jako něco ze sci-fi filmu, co? Ale je to přesně to, co udělá vaše jídlo nejen chutnějším, ale také zdravějším. Kvasící okurky nebo kimchi totiž posouvají vaše pauzy na jídlo do úplně jiných rozměrů. Co je na tom tak zvláštní? Že naši předkové věděli, jak udělat z mála to nejlepší, zatímco my dnes dokážeme zbytečně přeplácávat jídla chemickými sajrajty. Víte, že kvasením vzniká přirozeně probiotika, která vámi protančí tak, že všechny letité břišní potíže zmizí jako špatné vzpomínky na ex?

Takže, jestli nevíte, co dělat s tou hromadou zeleniny, kterou jste si koupili ve snaze být „druzí vegani“, uvědomte si, že fermentací vznikne něco tak úžasného, že se zvedne i vaše nálada a chuť na další experimenty. No a pokud náhodou dostanete chuť na kimchi a fermentované okurky, můžete se rovnou královsky bavit ve správném stylu.

Místo neřesti zkrátka radost

Nakonec, co si budeme povídat, žijeme v době, kdy platí pravidlo „co řekneš, to uděláš“. Tak proč si neudělat srandy s jídlem, když pro to máme všechny možnosti? Dnes už nepotřebujeme mistrovské kuchaře, abychom dovedli běžnou večerní večeři do naprosto inscenované lahůdky. Jen se pohodlně usaďte a nechte se unést kreativními myšlenkami. To běžné jídlo už nebude nudou, ale zářivým potiskem vašeho gastronomického plátna.

Ano, na zdravém stravování je něco úžasného. S trochou humoru a odvahou paměti se i nudné večeře změní v úžasné výlety po cestách kulinárního světa, které vám dodají energii na další zážitky. Takže, na co ještě čekáte? Vyrážíme na gastronomické lovy!

Tvorba webových stránek: Webklient