Avokádo, to zelené superovoce, se za posledních pár let vyšplhalo na samotný vrchol potravinářského nebe. Měli jsme tu trendy jako bio, raw a gluten-free, ale avokádo to všechno zmáknulo s nevídaným šarmem a elegancí. Dnes už není otázkou, zda ho přidat do jídla, ale jak často to udělat, aby naše fotografické diplomy na Instagramu vypadaly co nejlépe. Vítejte v době, kdy k snídani potřebujete nejen kávu, ale i krémové avokádo s posypem z himalájské soli.
Věděli jste, že avokádo je technicky ovocem a ne zeleninou? Není to ale jen tak ledajaký kousek. Toto směšné měkké ovoce patří do rodiny bobulí, což z něj dělá prestižního člena „bobulové rodiny“, kde se chlubí svojí vysokou nutriční hodnotou a zdravými tuky. V podstatě, pokud jeho částečky smícháte s nějakou třískárnou, máte v ruce takřka zdravou bombu. Navíc, avokádo je pro muže jako elixír mládí, protože obsahuje vitamin E, který má pozitivní vliv na pleť a vlasy. Takže pánové, pokud se chcete udržet v kondici, nezapomeňte na to „zelené zázraky“, když se snažíte odstranit pomačkanou šedivou pleť.
Avokádové mánie ve městě
Co se stalo, když se avokádo dostalo do městských bister? Pč, jasně, vznikla nová generace podnikatelů, kteří z něj začali šílet jako o závod. Teď už není žádnou raritou vidět lidi, jak si fotí avokádový toasty jako vzácné umělecké dílo, které by mohlo viset v Louvre. Což je vlastně docela vtipné – avokádový toast za dvacet korun v bistru versus čtrnáct století starý obraz za miliardu. Ale tak co, každý si žijeme svůj sen, že ano? Navíc, kdo si z vás nechává vysvětlovat, co je to láska, může to klidně vyjádřit láskou k avokádu.
Vítejte na festivalu avokádové mánie, kde se nejvíce vyplatí mít po ruce dobrého šéfkuchaře a vitaminovou bombu v srdci. Můžete se těšit na aféry s přáteli, kteří se snaží vytvořit tu nejlepší avokádovou pastu, ale ve skutečnosti sklidí skeptické pohledy. Zkuste se zamyslet, zda vlastně někdo závidí váš dokonalý avokádový chléb se slaným karamelským máslem, a jestli je ten graceful look v baru nebo na pláži nutný. Pamatujte, že dnes se všechny kalorie „kompenzují“ pozitivními vibracemi a spoustou smíchu.
Sociální hromady keynesovského avokáda
Každý, kdo se aspoň trochu pohybuje ve světě gastronomie, ví, že avokádo přidává extrémní level přitažlivosti. Předávkování chutí u pánů i dam je zaručeno. Ale co nás to vlastně učí? Že gastronomie a „sociální hrající” hračky, jako je avokádo, jsou silné zbraně na moderním tržišti. Při pohledu na lidi, jak se k jídlu přistupuje jako k módě, je téměř nemožné nebýt fascinován. Klobásky a hranolky? Dneska už zní trapně. Avokádové burrito? Teď se mějte na pozoru, to je teprve pastva pro oči.
Tak co říkáte, vy carpe diam duchové? Když už se cítíte prolezlí proudem urbanistického chaosu, dejte svému hrníčku kávě šanci s avokádovým bonbónem. Jak jinak obohatit každé vaše setkání než s ochutnávkou dvou, třech nebo pěti druhů avokáda? Rozmazlování se v zelených hříších je jednoduché. Jestli se rozhodnete strávit svůj víkend s avokádem v ruce, pamatujte – jakýkoli den je dobrý den na to, abyste si užili avokádovou extázi stravování.