Jste ten, kdo na každém večírku dělá největší hluk, a přitom dává pozor, aby si nezapomněl umýt ruce? Pokud ano, nemáte to lehké. V této džungli barů a klubů se musíte umět pohybovat s elegancí a šarmem, zatímco se snažíte nezapomínat na minulé úspěchy. Ať už jste yuppie přetékající ambicemi, nebo boomer toužící po vzpomínkách na časy, kdy jste byli hvězdou tanečního parketu, vyžaduje to jediné: být králem večírků, aniž by se vám předtím rozmočily uši. Tak pojďme se podívat na to, jak se turečácky a neodolatelně dostat pod reflektory.
Tajemství jsou v detailu
Všichni víme, že hodinová příprava na večírek je základ, ale co když vám řeknu, že důležité detaily začínají už daleko před tím? Věděli jste, že podle některých studií se člověk za 1,5 hodiny přesunul od první skleničky vína k opileckému tanci na stole? To není špatná souvislost, když vezmete v úvahu, že skleničky s drinky si pamatují doteky, úsměvy a jména. Jen je potřeba mít na paměti, že je lepší najít si sobotu jindy než v pátek, kdy se zpívá a tančí na menší strunu.
Proudí-li k vám do barů energie každou vteřinou, pak vám nezbude než se připravit na šílenství. Mějte vždy po ruce svůj stylový deodorant. Ano, vím, že pánské parfémy s názvy jako „Mocný muž“ zní trochu jako slogan některého fastfoodového bistra, ale nenechte se zmýlit. Často to, co dělá divy, je testosteron a sterilní parfumace, které mohou ohromit i tu nejvybíravější společnost. Po několikáté skleničce si přece jen nikdo nevšimne, jestli máte sportovní triko z loňského léta, ale vůně, ta zůstává.
Přátelé vs. you know who
Dalším bonusem, který máte, i když se cítíte jako superstar, je možnost obklopit se skvělými lidmi. Nezáleží na tom, jestli jste chlapec s náušnicemi nebo tatínek s grilovačkou, efektivní networking je v dnešní době výzvou. Přátelé, kteří vás podporují, jsou super, ale ti, kteří vás šikanují, nejsou ideální kategorií. Kdo by chtěl tancovat na horké plotně grilovačky, zatímco je neustále oslovován „Martin, co s tebou je?“.
Oproti kecalům, kteří na vás mají chuť zaútočit asi jako na nejoblíbenější jídlo z fastfoodu, platí tři pravidla: umět mluvit, nevypadat ublížení a hlavně, nikdy se nepretahovat o poslední skleničku. To, co na večírku skutečně rozdělí emoce, je noblesní smysl pro humor. Zkuste na to hrát, a když se někdo pokusí udělat ze sebe krále smíchu, vpašujte mu mezi slova pár zábavných příhod ze svého života.
Zajímavý je také fakt, že před deseti lety jsme se běžně shromáždili s přáteli na větších večírcích, abychom všichni bez rozdílu sdíleli jakési bittersweet nostalgie. Dnes jsme unaveni z „zážitků“, proto přichází nový styl: tapas ve stylu „no, co bylo dobré včera, už nepotřebujeme”. Mohli bychom se pokusit utéct před časem, ale často odcházíme domů s vděčným úsměvem a sklenkou v ruce.
Znovu se vrátím k tomu, že hygiena je klíč. Kdo by chtěl přijít domů s divokou vzpomínkou na opilecké tance, zatímco mu z uší voní ocet? Výběr oblečení, styl a hygienu rozhodně nepodceňujte. Nezapomeňte osvětlené zrcadlo v chodbě, protože když párty končí, stylový vzhled na Instagramu je přesně to, co potřebujete pro své ego a ego svých blízkých.
Takže, až si příště vezmete do ruky drink a vyrazíte na silvestrovský mejdan v lednu, pamatujte na tyto základní zásady. Možná vám to nakonec přinese více příležitostí než zjevná situace za pultem barové serie. A na závěr, nezapomeňte, že nejdůležitější je, jak se cítíte. Ať už se tancem změníte v hysterického klauna nebo stylového svůdce, buďte vždy tím, koho znáte – sebe samým.