Kdo by to byl řekl, že kombinace skořice a jablek dovedla tolik lidí k extázi a nezkrotné touze žít naplno. Tento článěk se ponoří do světa jablečných dezertů, zjistíme, jak se z obyčejného jablka stává superstar kuchyně a nakonec si odhalíme, proč je právě jablečný koláč pro mnohé symbolem nekonečného potěšení a nezaměnitelného pocitu domova. Skořice, jablka, nostalgia – ideální cocktail pro ty, kteří chtějí okusit životní štěstí každým soustem.

Jablková revoluce v kuchyni

Dřív byla jablka spíše plodem, který dostávali naše babičky do košíku na vycházce, teď se stávají králi moderní gastronomie. Je skutečně fascinující, jak se z prastarého ovoce stává vlajková loď hipsterských kaváren a luxusních restaurací. Věděli jste, že jablko je ve skutečnosti blízkým příbuzným ořechů? No fakt, ačkoliv vás možná víc zajímá, jak se tento plod dostává do all-you-can-eat bufetů ve studiových bytech pod zlatými lustry. Jedině zde může hruška krčit rameny nad svým nepříjemným konkurentem, protože jablko je synonymem pro úspěch a pohodlí.

Vydal jsem se do jednoho z nejznámějších food marketů v Praze, abych zažil na vlastní kůži tuhle jablečnou mánie. Když tam přebíhaly hipsterské duše s bradami po kolena a veganskými taškami přes ramena, měl jsem pocit, že jsem přistál v zemi jablečných snů. Jablečná pizza? Jo, slyšel jsem správně – tento kulinářský experiment by klidně mohl zborcení chladničky nadchnout víc než vaše tchyně na rodinném obědě. Až si jednou vy budete užívat noční život po boku někoho zajímavého, nezapomeňte se ho zeptat na jeho názor na jablečného cappuccina.

Skořice – tajná zbraň každého kuchaře

Kdo si myslel, že zdání skořice je skromné, pořídil si-k prodavač jablečných donutů zažívající šok. Skořice, to není pouze koření, to je umění v kleci! Este, horké jablka pokapaná tekutým karamelem v neděli ráno? Ano, nechci se tím chlubit, ale tady v naší kultuře už k ideálnímu víkendu patří. Tato voňavá ingredience rozjasní každý dezert a dává mu punc extravagance. Trocha skořice dodá jablkovým pochoutkám nápaditost, a tak se garance úspěchu rýsuje na obzoru!

Vytvořit domácí jablkovou omáčku s tímto kořením je jako udělat selfie s Davidem Beckhamem – vzrušující a ve finále to udělá hodně radosti. Takže, ať už se rozhodnete pro jablkovou bábovku nebo sofistikovaný crème brûlée, nezapomeňte na tu magickou skořici. A když už vám to přestane být jasné, stačí se podívat na slavné vaření celebrity a jejich hromady babek, co by nakonec připustily právě větší spoustu skořice.

Jablečné dezerty však nejsou jen otázkou chuti, ale také emocí. Vzpomeňte si – každou oslavu, svátek, nebo prostě jen pondělí, které jsme jako mládenci trávili u našeho krbu, doprovázela vůně čerstvě upečeného jablečného koláče. Ten okamžik, když se první sousto roztéká na jazyku a zanechává za sebou nebývalé vzpomínky. Je to trošku sladké, trošku kořeněné, a prostě nabité emocemi. Takže pojďme si tyhle jablkový coolery osladit a dopřát si tu neodmyslitelnou pohodu!

Tvorba webových stránek: Webklient