V době, kdy se na Instagramu chlubíme nejen svými úlovky, ale i výtvory na talíři, se kempování proměnilo v zážitek, které bychom měli raději prodávat jako vstupenku do pětihvězdičkového resortu. Dnešní „outdoorové“ výpravy už nejsou omezeny na spaní pod hvězdami a vaření instantních nudlí. Místo toho se stáváme svědky vznikajícího trendu, kdy se lidé vybavují kempingovým vybavením, které vypadá spíše jako výstava gastronomického umění, než klasická výbava na čtyřdenní výlet. Takže, pánové, zatímco se chystáte vyrazit do lesa, nezapomeňte si také přibalit kávovar a gril.

Příprava jídla jako umění

Možná vás teď napadá, co se proboha stalo s dobou, kdy jsme se spokojili s opékáním buřtů nad ohněm. Není to tak dávno, co se naší elitou říkalo kempování potravinového survivalisty. Dneska ale vystavuje svou rybu na grilu tak, že by se uspěla na soutěži MasterChef. Nemůžete dostat povolení od matky přírody? Nevadí, vezměte si šéfkuchaře na víkend. Jistě, nevlezete pod stan s deseti vyhláškami a dokonalým vybavením, ale proč byste se nevytáhli? Nedělejte si z toho velkou hlavu – existuje velký rozdíl mezi přípravou večera u ohně a gastronomickým divadlem.

Možná vás překvapí, že ve Spojených státech je kempování s jídlem tak populární, že dokonce vznikly festivaly, kde můžete ochutnat jídla připravená přímo v divočině. Přesně tak, lidé si také odpalují bič a pokoušejí se připravit pečená hovězí žebra s BBQ omáčkou na dodatečných slunečných hodinách. Tohle trávení volného času už není jenom o utěšení namožených rukou a přírodním vzduchu, je to doslova kulinární soutěž. Takže když si příště uděláte baťoh a zamíříte na pěší výlet, nezapomeňte tam nezapomenout své oblíbené finální ingredience – a jestli máte trošku nesnází, tak si odpočiňte při grilování špejlí.

Zábava na talíři v přírodním prostředí

Moderní kempování se proměnilo v plnohodnotný gastronomický zážitek, dokonce se pomalu dostává až k tomu, že si lidé přivážejí šampaňské, aby zapili ovocné tarty vyrobené z čerstvého lesního ovoce. A kdo by řekl, že kempování může být něco tak vzrušujícího! Jen si představte, jak sedíte u krbu, zatímco si na grilu připravujete steak s omáčkou z lesních houb a vychutnáváte si šampaňské ze svého plátěného táborového stolu. Ne, žádný plastový tácek, pouze styl.

Nejlepší na tom je, že jak se kempování stává trendem pro moderní muže, přichází s tím i touha postavit se svému grilování. Od vyučených kuchařů po nadšené amatéry, kteří zvládnou rozdělat oheň pouze s pomocí dvou klacíků a pojídání ligurijských ryb, každý chce mít něco, co v přírodě dostane z nápadů na talíř. Představte si to: sousední tábor je u vyhořelého ohně a vaše pivo se šampaňským čeká, aby se vydalo na ten správný kulinářský kousek pod hvězdami.

Nezůstávejte pozadu v této revoluci a udělejte z kempování něco úchvatného. Příště, až se chystáte do přírody, přibalte Rachael Ray z technicky vysoce vyvinutého vozu a nesmíte zapomenout na dobré víno, protože nakonec je život příliš krátký na to, abychom si nedopřávali gurmánské jídlo i během víkendu stráveného v nádherném lesním prostředí. A jestliže se cítíte trochu jako hipster, buďte připraveni na to, že sousedi vám to možno nad dobrou nádražní kávou určitě závidí.

Tvorba webových stránek: Webklient