V dnešní době, kdy se každá večerní akce promění v soutěž o nejlepší drink na Instagramu, je nutné mít po ruce nějakou tu barovou kouzelnickou knížku, abyste se odlišnili od průměrného „koktejlovače“. Pojďme se ponořit do tajemství správného míchání a objevme, jak se stát opravdovým králem barového umění. Úhelným kamenem toho všeho je samozřejmě alkohol, ale ten že se dá míchat různě, to víme. Pojďme na to!

Návrat k tradicím a pokusy s novými trendy

Pamatujte si, že pití není jen o kocovině a zatěsnání do něčeho, co se bezmyšlenkovitě nalije do sklenice; je to především zážitek. Většina z nás se snaží být v barovém světě trendy, ale málokdo ví, že první recepty na koktejly pocházejí už z 19. století. Když se díváme na různé směsi, které dnes pijeme v barech, jako jsou „Margarita“ nebo „Old Fashioned“, obvykle si neuvědomujeme, že už jednou zapluly do naší kultury a existovaly mnohem dříve, než Instagram vzal slovo „influencer“ na milost. Díky moderním technologiím a přístupu k mnoha druhům surovin se dá hravě experimentovat, a to je na tom to nejlepší.

Jaký je ten příběh vaší oblíbené lahve? Možná jste narazili na nějakou „magickou“ sklenici bourbona, která vás v té pravé chvíli dokáže dostat do nálady. A když už jsme u toho, víte, že teplota nápoje může ovlivnit jeho chuť? Sdílením této informace na večírku se určitě dostanete mezi hosty, kteří vnímají ty správné kouzelnické aspekty. Nezanedbávejte také na čerstvé bylinky, protože cocktail s mátou není jen facepalm pro babičku, je to solidní tah, jak vaše pití proměnit na gastronomický zážitek.

Kreativita v alkoholu jako životní styl

Začněte od základního a nebojte se postupně přidávat nové ingredience. Vím, zatímco chcete být tím cool guy, který ochutnává na party extravagantní speciality, zkuste občas pozorně sledovat, co se vám osobně vlastně líbí. Je to hra s chutěmi, kde experimentování by mělo být pravidlem. Mohli byste být tím, kdo pozve všechny k pijí vlastnoručně namíchaný šeříkový koktejl zdobený edamame ve sklenici, protože hey, trendy jsou trendy a ten šumivý zázrak bude v síti za měsíc virální.

Abyste se stali barovým guru, nezapomínejte na yeti style přístupy. I když v tomto žánru nemůžete být příliš nudní, sporadické zlepší holé broskve a hedvábné toniky mezi osvěžujícími giny může vaši sklenici posunout na úroveň nové úžasnosti. Každý úspěšný barista ví, že klíčem k srdci zákazníka (a jeho internetu) je to, jak váš drink vypadá na fotkách a jak chutná v realitě.

Zkrátka, pokud se rozhodnete nebýt dalším nudným hráčem na poli alkoholu, měli byste se naučit čarovat s chutěmi a surovinami. Tak si užívejte a kombinujte, plaťte svá kocovina jako novou deformaci vaší excentrické osobnosti a raci ve sklenici budou vaší pastí pro divoké večery. Live a let live!

Tvorba webových stránek: Webklient