Když se řekne cigáro, mnozí si představí spíše babiččiný starý komín nebo šedivý spolek ostřílených gentlemanů, než aby tušili, jak moc se tahle popelácká propriety přetváří na gastronomickou senzaci. Dnešní trendy ukazují, že cigára se pomalu, ale jistě, stávají součástí gourmet kultury, a to nejen pro milovníky klasických tabákových delikates. Nový přístup k cigárům přetváří jeho vnímání a dává mu úplně jiný rozměr. Dneska vám řekneme, proč byste měli rozbalit své oblíbené na terase a pojmout je jako součást víkendového brunchu, který byste jinak servírovali s mimózou.

Kde se tohle bláznovství vzalo?

Všechno započalo jako typický internetový fad, kdy se pár kabrioletů s voňavými vzdychajícími na Instagramu rozhodlo spojit cigára s pokrmy, na které by dobrý kuchař spíš přísahal. Město sílí trendy a najednou se objevily pop-up restaurace s nabídkou zapálených sérií, které jídla zachycovaly s cigárami. Většina z nás si pomyslí, že jde o voloviny, ale ruku na srdce: kdo by odolal nádherně narovnanému talíři, který servíruje cigáro jako třešničku na dortu? Podle výzkumů se teď můžeš setkat s hlavními chody, které notně ovoní tabákem, a woah, jak to ladí s víny! Takže další návštěva přátel? Bacha na to, co vložíš do úst.

Takové spojení umění kouření s gastronomií nepochybně zvedá laťku a ukazuje, že tabák a chuť jsou dvě strany téže mince. Můžeš si připravit naprosto revoluční steaky s ohromujícím kouřovým aroma, nebo se vrhnout do tajemného umění pozdní večeře s doutníkem, který bude servírován jako originální příloha. Tenhle trend se rozrůstá rychlostí blesku a protíná hranici mezi elitním stravováním a běžnými rychlovkami, které známe z foodtrucků po městě.

Nový směr? Kouření jako umění

Ale teď nezapomínejme na jedno šílenství: cigára se už dávno dostala i do mixování drinků. Mixologové se usmívají jako ďábli a tvoří úžasné koktejly, které svážete s tabákovým aroma přímo z doutníkového ráje. Nejen, že se tak nesmírně zkracuje vzdálenost mezi tabákem a láhví, ale také se vytváří zcela nový zážitek pro chuťové buňky. Mezi nejlepší koktejly vévodí ty s příchutí bourbonu a doutníkového kouře, které způsobují, že každé sousto přináší zcela jiný rozměr.

Tento neotřelý koncept mění i kulturní a sociální dynamiku. Skupinky yuppies se více sdružují nad pupíkem než nad klobásovým stánkem, a tak místo tradičních grilovaček prožívají zážitek „kouřové večeře“, kde se smíchá cigárko s paté a ginem s ovocem. To, co se kdysi bralo jako aféra pro starou gardu, se najednou stává klíčem k moderní společenské interakci. Ať už se vsadíte na své staré dobré cigáro, nebo na novátorské přístupy v táboře gastronomie, buďte si jistí, že se mnou objevíte zcela nový lidový trend.

Cigára se v roce 2023 stávají víc než jen projevem laissez-faire životního stylu. Mohou představovat vášeň, umění a chuťový zážitek. Ať už jste milovníkem dobrého jídla, občasným pivařem nebo bossem s přehledem, nezapomínejte, že cigára jsou nejen záležitostí pro old-school, ale také součástí moderního pojetí jídla. Takže příště, než vyrazíte blokovat místo u vedlejšího stolu na masovce, zamyslete se, jestli spíše nebudete chtít podtrhnout ten chuťový zážitek skvělým doutníkem. Kdo ví, co nového to přinese!

Tvorba webových stránek: Webklient